Bankafstemning - Definition og eksempel på bankafstemning

En bankafstemningsopgørelse er et dokument, der matcher kontantbeholdningen på en virksomheds balance Balance Balancen er en af ​​de tre grundlæggende finansielle oversigter. Disse udsagn er nøglen til både økonomisk modellering og regnskab. Balancen viser virksomhedens samlede aktiver, og hvordan disse aktiver finansieres gennem enten gæld eller egenkapital. Aktiver = Forpligtelser + Kapital til det tilsvarende beløb på dens kontoudtog. At afstemme de to konti hjælper med at bestemme, om der er behov for regnskabsændringer. Bankafstemninger gennemføres med jævne mellemrum for at sikre, at selskabets likviditetsregistreringer er korrekte. De hjælper også med at afsløre svindel Topregnskabsskandaler De sidste to årtier oplevede nogle af de værste regnskabsmæssige skandaler i historien. Milliarder dollars gik tabt som følge af disse økonomiske katastrofer.I denne og eventuelle kontante manipulationer.

Bankafstemning

Årsager til forskellen mellem kontoudtog og virksomhedens regnskabspost

Når banker sender virksomheder en kontoudtog, der indeholder virksomhedens begyndende pengesaldo Pengestrømsopgørelse En pengestrømsopgørelse (officielt kaldet kontoudløb) indeholder oplysninger om, hvor meget kontanter et firma har genereret og brugt i en given periode. Den indeholder 3 sektioner: kontanter fra driften, kontanter fra investering og kontanter fra finansiering. , transaktioner i perioden og afslutning af kontantsaldo, næsten altid bankens afslutningsbalance og virksomhedens afslutningsbalance er ikke den samme. Nogle grunde til forskellen er:

 • Indskud i transit: Kontanter og checks, der er modtaget og registreret af virksomheden, men som endnu ikke er registreret på kontoudtoget.
 • Udestående kontrol: Checks, der er udstedt af virksomheden til kreditorer, men betalingerne er endnu ikke behandlet.
 • Banktjenestegebyrer: Bankerne trækker gebyrer for tjenester, de leverer til kunder, men disse beløb er normalt relativt små.
 • Renteindtægter: Banker betaler renter på nogle bankkonti.
 • Ikke tilstrækkelige pengechecks (NSF): Når en kunde deponerer en check på en konto, men kontoen til udstederen af ​​checken har et utilstrækkeligt beløb til at betale checken, trækker banken fra kundens konto den check, der tidligere blev krediteret. Checken returneres derefter til indskyderen som en NSF-check.

I dag bruger mange virksomheder specialiseret regnskabssoftware til bankafstemning for at reducere den krævede mængde arbejde og justeringer og muliggøre opdateringer i realtid.

Bankafstemningsprocedure:

 1. På kontoudtoget skal du sammenligne virksomhedens liste over udstedte checks og indskud med de kontroller, der er vist på erklæringen, for at identificere uklarede checks og indskud i transit.
 2. Brug kontantsaldoen vist på kontoudtoget, og tilføj eventuelle indskud under transit.
 3. Træk eventuelle udestående kontrol.
 4. Dette giver den justerede kontantsaldo.
 5. Brug derefter virksomhedens afslutningsbalance, tilføj eventuelle optjente renter og tilgodehavende beløb.
 6. Træk eventuelle banktjenestegebyrer, sanktioner og NSF-checks. Dette vil nå frem til den justerede selskabssaldo.
 7. Efter afstemning skal den justerede banksaldo matche virksomhedens endelige justerede kontantbeholdning.

Eksempel

XYZ Company lukker sine bøger og skal forberede en bankafstemning for følgende poster:

 • Kontoudtog indeholder en slutbalance på $ 300.000 den 28. februar 2018, mens selskabets hovedbog viser en slutbalance på $ 260.900
 • Kontoudtog indeholder et servicegebyr på $ 100 for drift af kontoen
 • Kontoudtog indeholder renteindtægter på $ 20
 • XYZ udstedte checks på $ 50.000, som banken endnu ikke har godkendt
 • XYZ deponerede $ 20.000, men dette blev ikke vist på kontoudtoget
 • En check på beløbet på $ 470 udstedt til kontorleverandøren blev fejlagtigt rapporteret i kontantbetalingsjournalen som $ 370.
 • En tilgodehavende på $ 9.800 blev indsamlet af banken.
 • En check på $ 520 deponeret af virksomheden er blevet tilbagebetalt som NSF.

BeløbTilpasning til bøger
Afslutning af banksaldo$ 300.000
Fradrag: Uklarede checks- $ 50.000Ingen
Tilføj: Depositum i transit+ $ 20.000Ingen
Justeret banksaldo$ 270.000
Afslutning af bogsaldo$ 260.900
Fradrag: Servicegebyr- $ 100Debetudgift, kredit kontant
Tilføj: Renteindtægter+ $ 20Debet kontant, kredit renteindtægter
Fradrag: Fejl ved afprøvning- $ 100Debetudgift, kredit kontant
Tilføj: Modtagelig note+ $ 9.800Debet kontant, tilgodehavende kreditnoter
Fradrag: NSF-kontrol- $ 520Gældskonti, kredit kontant
Justeret bogsaldo$ 270.000

Bankafstemningsopgørelse

Efter registrering af journalposteringer til virksomhedens bogjusteringer, skal der udarbejdes en bankafstemningsopgørelse, der afspejler alle ændringer i kontantbeholdningen for hver måned. Denne erklæring bruges af revisorer til at udføre virksomhedens revision ved årets udgang.

Bankafstemningsopgørelse

Download den gratis skabelon

Indtast dit navn og din e-mail i nedenstående formular og download den gratis skabelon nu!

Video Forklaring af bankafstemning

Nedenfor er en videoforklaring af bankafstemningskonceptet og proceduren samt et eksempel for at hjælpe dig med at få en bedre forståelse af beregningen af ​​kontantsaldo.

Relaterede målinger

Finance er den officielle udbyder af den globale Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, designet til at hjælpe alle med at blive en verdensklasse finansanalytiker . Gennem finansielle modelleringskurser, træning og øvelser kan enhver i verden blive en stor analytiker.

For at fortsætte din karriere vil de yderligere finansressourcer nedenfor være nyttige:

 • 3 Opgørelsesmodel 3 Opgørelsesmodel A 3-opgørelsesmodel forbinder resultatopgørelse, balance og pengestrømsopgørelse til en dynamisk forbundet finansiel model. Eksempler, vejledning
 • Regnskab Normalisering Normalisering Regnskabs normalisering indebærer justering af engangsomkostninger eller indtægter i årsregnskaber eller målinger, så de kun afspejler de sædvanlige transaktioner i en virksomhed. Regnskaber indeholder ofte udgifter, der ikke udgør en virksomheds normale forretningsdrift
 • Regnskab for banker Regnskab for banker Regnskab for banker adskiller sig fra ikke-bankers, idet banker bruger langt mere gearing end andre virksomheder og tjener en spænd (rente) mellem lån og indskud. Denne vejledning diskuterer linjeposter for balance og resultatopgørelse, som de fleste banker har, sammen med eksempler på, hvordan de fungerer
 • Den ultimative pengestrømsvejledning Værdiansættelse Gratis værdiansættelsesguider til at lære de vigtigste begreber i dit eget tempo. Disse artikler lærer dig bedste praksis for forretningsværdiansættelse og hvordan man vurderer en virksomhed ved hjælp af sammenlignelig virksomhedsanalyse, diskonteret cash flow (DCF) -modellering og præcedenstransaktioner som brugt i investeringsbank, aktieanalyse