Indtjeningsstyring - Oversigt, fremgangsmåder og hvordan man identificerer det

Indtjeningsstyring er en praksis, der følges af en virksomheds ledelse for at påvirke den indtjening, der rapporteres i årsregnskabet. Det udføres for at matche et bestemt mål og adskiller sig fra at styre den underliggende forretning i virksomheden. En indtjeningsstyringsstrategi bruger regnskabsmetoder til at præsentere et alt for positivt syn på en virksomheds økonomiske positioner, hvilket øger indtjeningen.

Indtjeningsstyring

Indtjeningsstyring bruges af virksomheder til at udjævne indtjeningsvariationer og præsentere overskud, der er konsistente hvert kvartal eller år. Variationer i indtjening kan være almindelige for driften af ​​et stort selskab. De skaber dog tvivl blandt investorerne, da de foretrækker at investere i aktier i virksomheder, der viser vækst og stabilitet.

Aktiekursen i et selskab stiger eller falder normalt, når meddelelsen foretages og bestemmes af, om virksomheden opfylder eller ikke opfylder indtjeningsprognoser. Ledelsen forsøger at påvirke regnskabspraksis for at opfylde indtjeningsestimaterne Indtjeningsestimat Et indtjeningsestimat er estimatet for en virksomheds indtjening pr. Aktie (EPS) for det kommende kvartal eller regnskabsår og rapporteres af en analytiker. og hold aktiekurser op.

Resumé

  • Indtjeningsstyring er en metode, der anvendes af en virksomheds ledelse til at manipulere dens økonomi.
  • Virksomheder bruger indtjeningsstyring til at vise ensartet overskud, udjævne indtjeningsvariationer og holde aktiekursen op.
  • Indtjeningsstyring sker, når en virksomheds ledelse tager beslutninger udelukkende for at imødekomme forventningerne, eller når de ændrer regnskabspraksis for at vise en stigning i dens kvartalsvise eller årlige indtjening.

Indtægtsstyringsmetoder

Virksomheder bruger flere strategier, der anvendes til indtjeningsstyring. De mest anvendte strategier er som følger:

1. Indtægtsfokuserede beslutninger

Ledelsens beslutninger er udelukkende fokuseret på at imødekomme indtjeningsestimater. Den nemmeste måde for indtjeningsstyring er at kontrollere virksomhedens udgifter. Virksomheder ser ud til at reducere eventuelle valgfrie udgifter Diskretionær udgift En diskretionær udgift er en ikke-væsentlig udgift, der afholdes af en person, husstand eller virksomhed. En anden måde at tænke på skønsmæssigt at overholde indtjeningsestimaterne på.

Visse aktiviteter - såsom forskning, reklame eller uddannelse af personale - kan midlertidigt suspenderes. Virksomheder suspenderer sådanne aktiviteter i kort tid, forudsat at virksomheden vil klare sig bedre i de kommende perioder, og de suspenderede aktiviteter kan genoptages derefter.

Men for virksomheder, der klarer sig godt, fokuserer ledelsen på forretningens langsigtede succes og bruger normalt ikke kunstigt at forbedre indtjeningen.

2. Partiske regnskabsdomme

Periodiseringsregnskab giver muligheder for indtjeningsstyring; dog skal en virksomheds ledelse udøve nogle vanskelige vurderinger, når periodiseringsregnskabet anvendes.

Der er formelle politikker, regnskabsmanualer og processer, der følges hos velfungerende virksomheder for at sikre, at dommene er biasfrie. Indtjeningsstyring sker, når ledelsesteamet fordrejer vurderinger og reparerer politikker for at imødekomme forventningerne.

3. Ændring af regnskabsprincipper

Amerikanske regnskabsstandarder giver forskellige regnskabsregler for de samme transaktioner. For eksempel kan både lageromkostninger og anlægsaktive omkostninger bogføres på tre forskellige, men acceptable måder.

Ledelsen af ​​veldrevne virksomheder vælger den regnskabsregel, der bedst afspejler de implicitte økonomiske faktorer. Indtjeningsstyring sker, når en virksomheds ledelse vælger et alternativ til en bestemt regnskabsstandard, der får indtjeningsnummeret til at opfylde forventningerne.

Identifikation af indtjeningsstyring

Chartered Professional Accountant (CPA) virksomheder og Securities and Exchange Commission (SEC) Securities and Exchange Commission (SEC) US Securities and Exchange Commission, eller SEC, er et uafhængigt agentur for den amerikanske føderale regering, der er ansvarlig for gennemførelsen af ​​føderale værdipapirlove og foreslå værdipapirregler. Det er også ansvarlig for vedligeholdelse af værdipapirindustrien og afsløringer af aktie- og optionskurser afslører forskellige typer indtjeningsstyring, der bruges af virksomheder.

Investorer bør udføre due diligence, før de investerer i aktier i et selskab. Nogle investorer analyserer en virksomheds økonomiske rapporter og kan identificere indtjeningsstyring.

Nedenfor er de tegn, som en investor skal kigge efter for at afgøre, om en virksomhed udøver indtjeningsstyring for at manipulere sin økonomi:

  1. Virksomheden hævder en stigning i omsætningen uden en tilsvarende stigning i pengestrømme.
  2. Virksomheden rapporterer kun om en stigning i indtjeningen i regnskabsårets sidste kvartal.
  3. Virksomhedens anlægsaktiver udvider sig ud over den normale standard for branchen eller virksomheden.
  4. Et aktivs nettoværdi pumpes op ved at ignorere brugen af ​​den rigtige afskrivningsplan.

Relaterede målinger

Finance er den officielle udbyder af den globale Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, cash flow-analyse , modellering af pagter, tilbagebetaling af lån og mere. certificeringsprogram designet til at hjælpe alle med at blive en finansanalytiker i verdensklasse. For at fortsætte din karriere vil de yderligere finansressourcer nedenfor være nyttige:

  • Regnskabspolitikker Regnskabspolitikker Regnskabspolitikker er regler og retningslinjer, der fastlægges, så en virksomhed følger dem, når den udarbejder og præsenterer sine årsregnskaber
  • Bedrageri ved revision Regnskab Vores regnskabsvejledninger og ressourcer er selvstudievejledninger til at lære regnskab og finansiering i dit eget tempo. Gennemse hundredvis af guider og ressourcer.
  • Regnskabsmæssig fortjeneste Regnskabsmæssig fortjeneste Regnskabsmæssig fortjeneste, også kendt som bogføringsoverskud, er en virksomheds nettoindkomst efter fratrækning af omkostninger fra indtægterne, samtidig med at man
  • Typer af due diligence Typer af due diligence En af de vigtigste og langvarige processer i en M & A-aftale er due diligence. Processen med due diligence er noget, som køberen udfører for at bekræfte nøjagtigheden af ​​sælgerens krav. En potentiel M & A-aftale involverer flere typer due diligence.