RRR justeret til inflation - Oversigt, formel, eksempel

Afkastkravet (RRR) justeret for inflation er det nødvendige afkast efter overvejelse af virkningerne af inflationen. Husk på, at den krævede afkast (også kendt som forhindringshastighed Hurdle Rate Definition En forhindringssats, som også er kendt som minimum acceptabel afkast (MARR), er den minimumskrav til afkast eller målsats, som investorer forventer at modtage På en investering. Satsen bestemmes ved at vurdere kapitalomkostningerne, de involverede risici, aktuelle muligheder i forretningsudvidelse, afkast for lignende investeringer og andre faktorer) er det mindste afkast, som en investor er villig til at acceptere for en investering.

RRR Justeret til inflation

Hvad er den krævede afkast?

Det krævede afkast er et af de mest grundlæggende begreber i investering, der bruges som benchmark til at bestemme gennemførligheden af ​​et investeringsprojekt. Hvis afkastet af en investering er mindre end det krævede afkast, skal investeringsprojektet afvises.

Omvendt, hvis et afkast af en investering overstiger den krævede afkast, skal projektet gennemføres. Samtidig indikerer et mindre afkastkrav et lavere risikoniveau, der kan henføres til investeringen, mens en højere RRR er forbundet med den højere underliggende risiko i et projekt.

På trods af vigtigheden af ​​den krævede afkast, kommer den finansielle foranstaltning stadig med en række mangler. For eksempel tager RRR ikke højde for flere makroøkonomiske faktorer såsom inflation, hvilket er en vedvarende prisstigning på varer og tjenester i økonomien. I det væsentlige resulterer de vedvarende stigninger i priserne i erosion af værdien af ​​penge. Således leverer den nominelle forrentningskrav uden hensyntagen til virkningerne af inflationen potentielt vildledende konklusioner om levedygtigheden af ​​et investeringsprojekt.

Den RRR justeret for inflation er især nyttigt at sammenligne investeringsprojekter, der forekommer i forskellige lande. Hovedårsagen til det faktum er, at amter rundt om i verden står over for væsentligt forskellige inflationsrater. Tænk f.eks. På et selskab, der overvejer to investeringsprojekter: det ene er placeret i USA og det andet i Tyrkiet.

Selv om den nominelle RRR for projektet i Tyrkiet er højere end den nominelle RRR for projektet i USA, må vi indrømme, at inflationen i Tyrkiet er næsten ti gange højere end i USA (20% vs. 2%, henholdsvis). Således, hvis vi justerer projektenes nominelle afkast til inflationseffekterne, vil vi opdage, at det reelle afkastkrav for projektet i Tyrkiet er langt mindre end det reelle afkastkrav i USA.

Formel til RRR justeret til inflation

I det væsentlige kan man nemt beregne den nødvendige afkast ved at kende den tilsvarende nominelle RRR. Den matematiske formel til justering af afkastkravet for inflationens virkninger er:

RRR justeret til inflation - formel

Hvor:

  • RRR - den nominelle påkrævede afkastrate for en investering (tager ikke hensyn til effekten af ​​inflationen)
  • i - inflationen

Eksempel på RRR justeret til inflation

Virksomhed A betragter to investeringsprojekter, der finder sted i to forskellige lande. Projekt 1 implementeres i land X, mens projekt 2 udføres i land Y. Som analytiker i firma A har du til opgave at forberede beregningerne for at bestemme, hvilket af de to investeringsprojekter der er mere gennemførligt for din virksomhed.

Det krævede afkast (RRR) kan bruges som et mål for at identificere, hvilke af investeringsprojekterne der er mere attraktive. Du har opdaget, at den nominelle påkrævede afkastprocent for projekt 1 er 6%, mens projekt 2's nominelle afkastprocent er 10%. Du ved dog, at den nominelle RRR ikke tager højde for virkningerne af inflationen, men land X og firma Y rapporterer om forskellige inflationstal på henholdsvis 2% og 7%). Således skal de nominelle RRR'er justeres for at opnå mere troværdige konklusioner.

Eksempeldata

Ved hjælp af ovenstående oplysninger kan RRR'er justeret for inflationseffekterne findes på følgende måde:

Prøveberegning - Projekt 1

Prøveberegning - Projekt 2

Resultaterne ovenfor viser os, at projekt 2 er mindre attraktivt end projekt 1 set fra investorens perspektiv, da høj inflation i land Y ødelægger en stor del af projektets afkast.

Yderligere ressourcer

Finance tilbyder Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil følgende ressourcer være nyttige:

  • Skabelon til regnskabsmæssig afkastrate Regnskabsmæssig afkastskabelon Denne regnskabsmæssige afkastskabelon viser to eksempler på ARR-beregning. Regnskabsafkast (ARR) er den gennemsnitlige nettoindkomst, som et aktiv forventes at generere divideret med dets gennemsnitlige kapitalomkostninger udtrykt som en årlig procentdel. ARR er en formel, der bruges til at træffe beslutninger om kapitalbudgettering. Disse
  • Økonomiske indikatorer Økonomiske indikatorer En økonomisk indikator er en måling, der bruges til at vurdere, måle og evaluere makroøkonomiens generelle sundhedstilstand. Økonomiske indikatorer
  • Markedsrisikopræmie Markedsrisikopræmie Markedsrisikopræmien er det yderligere afkast, som en investor forventer af at have en risikabel markedsportefølje i stedet for risikofrie aktiver.
  • Projektledelse Projektledelse Projektledelse er designet til at producere et slutprodukt, der har indflydelse på en organisation. Det er her viden, færdigheder, erfaring og