Kapitalinvesteringsmodel - Evaluer afkast på kapitalinvestering

De fleste virksomheder foretager langsigtede investeringer, der kræver en stor mængde kapital Kapital Kapital er noget, der øger ens evne til at generere værdi. Det kan bruges til at øge værdien på tværs af en bred vifte af kategorier, såsom økonomisk, social, fysisk, intellektuel osv. I erhvervslivet og økonomi er de to mest almindelige kapitaltyper finansielle og menneskelige. investeret i de indledende år, hovedsagelig i anlægsaktiver Typer af aktiver Almindelige typer aktiver inkluderer kortfristede, langfristede, fysiske, immaterielle, driftsmæssige og ikke-operationelle. Korrekt identifikation og sådan som ejendom, maskiner eller udstyr PP&E (ejendom, anlæg og udstyr) PP&E (ejendom, anlæg og udstyr) er en af ​​de langfristede aktiver, der findes i balancen. PP&E påvirkes af Capex, afskrivninger og overtagelser / dispositioner af anlægsaktiver.Disse aktiver spiller en nøglerolle i den økonomiske planlægning og analyse af en virksomheds drift og fremtidige udgifter. På grund af den betydelige mængde krævede kontantstrømme udfører virksomheder en kapitalinvesteringsanalyse for at evaluere rentabiliteten af ​​en investering og afgøre, om den er værdig. Dette er især vigtigt, når en virksomhed får flere mulige muligheder og har brug for at tage en investeringsbeslutning baseret på de langsigtede afkast, de kan få.Dette er især vigtigt, når en virksomhed får flere mulige muligheder og har brug for at tage en investeringsbeslutning baseret på de langsigtede afkast, de kan få.Dette er især vigtigt, når en virksomhed får flere mulige muligheder og har brug for at tage en investeringsbeslutning baseret på de langsigtede afkast, de kan få.

For at vurdere rentabiliteten af ​​en kapitalinvestering kan virksomheder opbygge en kapitalinvesteringsmodel i Excel til beregning af nøgleværdimetricer, herunder pengestrømme Cash Flow Cash Flow (CF) er stigningen eller faldet i mængden af ​​penge en virksomhed, institution eller individuelle har. I finansiering bruges udtrykket til at beskrive mængden af ​​kontanter (valuta), der genereres eller forbruges i en given tidsperiode. Der er mange typer CF, netto nutidsværdi (NPV) Netto nutidsværdi (NPV) Netto nutidsværdi (NPV) er værdien af ​​alle fremtidige pengestrømme (positive og negative) i løbet af en investering diskonteret til nutiden. NPV-analyse er en form for iboende værdiansættelse og bruges i vid udstrækning på tværs af økonomi og regnskab til bestemmelse af en virksomheds værdi, investeringssikkerhed,,intern afkast (IRR) Intern afkast (IRR) Den interne afkast (IRR) er den diskonteringssats, der gør nettoværdien (NPV) af et projekt nul. Med andre ord er det den forventede samlede årlige afkast, der optjenes på et projekt eller en investering. og tilbagebetalingsperiode Tilbagebetalingsperiode Tilbagebetalingsperioden viser, hvor lang tid det tager for en virksomhed at inddrive en investering. .

I denne vejledning skitserer vi de vigtigste linjeposter, der skal inkluderes i en kapitalinvesteringsmodel, og hvordan man bruger de beregnede metrics til at evaluere investeringen.

Skærmbillede af kapitalinvesteringsmodel

# 1 Indtægter, udgifter og fortjeneste

Det første skridt til at opbygge en kapitalinvesteringsmodel er at bestemme pengestrømme for investeringsperioden. I denne forenklede model præsenterer vi resultatopgørelsen ved hjælp af det minimale antal linjeposter - indtægter, omkostninger og fortjeneste. Ved at trække udgifterne fra den årlige omsætning kan vi bestemme overskuddet for hvert år inden for investeringsperioden, som vil blive brugt som kontantstrøm til kapitalinvesteringen.

# 2 Kapitalinvestering og pengestrøm

Dernæst er vi nødt til at bestemme mængden af ​​investeret kapital i projektet, hvilket svarer til kontante udstrømninger i investeringsperioden. Med disse oplysninger kan vi derefter beregne de årlige pengestrømme ved hjælp af følgende formel:

Pengestrøm (årlig) = overskud - kapitalinvestering

Pengestrømslinjen vil være det vigtigste input i beregningerne af nutidsværdien (NPV) og den interne afkast (IRR) for denne kapitalinvestering.

Vi er også nødt til at bestemme den kumulative pengestrøm, som i det væsentlige er summen af ​​alle forventede pengestrømme fra investeringen. De kumulative cash flow-tal vil blive brugt til at beregne tilbagebetalingsperioden for investeringen.

# 3 Netto nutidsværdi (NPV)

Netto nutidsværdi (NPV) Netto nutidsværdi (NPV) Netto nutidsværdi (NPV) er værdien af ​​alle fremtidige pengestrømme (positive og negative) i hele en investeringsdiskonteret nutids løbetid. NPV-analyse er en form for egenværdiansættelse og bruges i vid udstrækning på tværs af finansiering og regnskab til bestemmelse af en virksomheds værdi, investeringssikkerhed, er værdien af ​​alle fremtidige pengestrømme i hele kapitalinvesteringens levetid diskonteret til nutiden. I dette eksempel vil vi bestemme NPV ved hjælp af tre forskellige diskonteringssatser Diskonteringssats I corporate finance er en diskonteringssats den afkastssats, der bruges til at diskontere fremtidige pengestrømme tilbage til deres nutidsværdi. Denne sats er ofte et selskabs vægtede gennemsnitlige kapitalomkostninger (WACC), påkrævet afkast,eller den forhindringsrate, som investorer forventer at tjene i forhold til investeringsrisikoen. - 10%, 15% og 20%. Denne sats er ofte en virksomheds vejede gennemsnitlige kapitalomkostning (WACC) WACC WACC er en virksomheds vejede gennemsnitlige kapitalomkostning og repræsenterer dens blandede kapitalomkostninger inklusive egenkapital og gæld. WACC-formlen er = (E / V x Re) + ((D / V x Rd) x (1-T)). Denne vejledning giver et overblik over, hvad det er, hvorfor det bruges, hvordan man beregner det, og giver også en WACC-lommeregner, der kan downloades, eller det afkast, som investorer forventer at tjene i forhold til investeringsrisikoen.WACC-formlen er = (E / V x Re) + ((D / V x Rd) x (1-T)). Denne vejledning giver et overblik over, hvad det er, hvorfor det bruges, hvordan man beregner det, og giver også en WACC-regnemaskine, der kan downloades, eller det afkast, som investorer forventer at tjene i forhold til investeringsrisikoen.WACC-formlen er = (E / V x Re) + ((D / V x Rd) x (1-T)). Denne vejledning giver et overblik over, hvad det er, hvorfor det bruges, hvordan man beregner det, og giver også en WACC-regnemaskine, der kan downloades, eller det afkast, som investorer forventer at tjene i forhold til investeringsrisikoen.

I Excel kan du bruge NPV-funktionen til at finde nutidsværdien af ​​en række fremtidige pengestrømme med samme tidsperioder. Formlen for NPV-funktionen er = NPV (rente, pengestrømme).

I dette eksempel ville NPV'en for denne kapitalinvestering være $ 120.021, når diskonteringsrenten er 10%, $ 77.715, når diskonteringsrenten er 15%, og $ 48.354, når diskonteringsrenten er 20%. Det fortæller os, at når der er en højere risiko forbundet med en kapitalinvestering, forventer investorer at betale mindre i dag og et højere afkast i fremtiden.

# 4 Intern afkast (IRR)

Den interne afkast (IRR) Intern afkast (IRR) Den interne afkast (IRR) er den diskonteringssats, der gør nettoværdien (NPV) af et projekt nul. Med andre ord er det den forventede sammensatte årlige afkast, der optjenes på et projekt eller en investering. er den forventede sammensatte årlige afkast, der er optjent på en kapitalinvestering. IRR sammenlignes normalt med en virksomheds WACC for at afgøre, om en investering er værdig eller ej. Hvis IRR er større end eller lig med WACC, ville virksomheden acceptere projektet som en god investering. Omvendt ville virksomheden afvise investeringen, hvis IRR er mindre end WACC.

Du kan bruge IRR-funktionen i Excel til at beregne afkastet baseret på en række fremtidige pengestrømme. Formlen for IRR-funktionen er = IRR (rente, pengestrømme).

# 5 Tilbagebetalingsperiode

Den sidste måling til beregning af en kapitalinvestering er tilbagebetalingsperioden Tilbagebetalingsperiode Tilbagebetalingsperioden viser, hvor lang tid det tager for en virksomhed at inddrive en investering. , hvilket er den samlede tid, det tager for en virksomhed at inddrive sin investering. Tilbagebetalingsperioden svarer til en breakeven-analyse Breakeven Antal enheder Enheden for breakeven er, som navnet antyder, antallet af enheder af varer eller tjenester, som en virksomhed har brug for at sælge for at bryde lige, eller med andre ord, at ikke lide økonomiske tab, men heller ikke få nogen fortjeneste. men i stedet for antallet af enheder til dækning af faste omkostninger ser det på den tid, det tager at returnere investeringen.

En enkel måde at beregne tilbagebetalingsperioden er at tælle antallet af perioder, indtil virksomheden tjener en positiv kumulativ pengestrøm på investeringen. I det givne eksempel begynder virksomheden at have en positiv kumulativ pengestrøm i år 5, og tilbagebetalingsperioden for denne investering er således 5 år.

# 6 Pengestrømsdiagram

Udover beregning af tilbagebetalingsperioden er et pengestrømsdiagram også en god måde at visualisere cash flow-trenden over investeringsperioden og det tidspunkt, hvor investeringen går i balance. I eksemplet ovenfor repræsenterer kolonnediagrammet i blåt den årlige pengestrøm for investeringen, mens linjediagrammet i orange viser den kumulative pengestrøm over perioden.

Det punkt, hvor den orange linje skærer med den vandrette akse, er breakeven-punktet, hvor virksomheden tjener nul kumulativ pengestrøm og begynder at genkende positiv pengestrøm efter at have tilbagebetalt al den oprindelige investering.

Download den gratis skabelon

Indtast dit navn og din e-mail i nedenstående formular og download den gratis skabelon nu!

Lær mere

Vi håber, at dette har været en nyttig guide til, hvad der er en kapitalinvesteringsmodel, og hvordan man bruger den til at evaluere afkastet på en investering. Finance tilbyder Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau.

Hvis du vil lære mere, har Finance alle de ressourcer, du har brug for til at fremme din karriere:

  • Typer af finansielle modeller Typer af finansielle modeller De mest almindelige typer af økonomiske modeller inkluderer: 3-opgørelsesmodel, DCF-model, M & A-model, LBO-model, budgetmodel. Oplev de 10 bedste typer
  • Resultatopgørelse Resultatopgørelse (P&L) En resultatopgørelse (P&L) eller resultatopgørelse eller driftsopgørelse er en finansiel rapport, der giver et resumé af en virksomheds indtægter, omkostninger og fortjeneste / tab over en given tidsrum. P & L-erklæringen viser en virksomheds evne til at generere salg, administrere udgifter og skabe overskud.
  • Værdiansættelsesmetoder Værdiansættelsesmetoder Når en virksomhed vurderes som en igangværende virksomhed, er der tre hovedvurderingsmetoder, der anvendes: DCF-analyse, sammenlignelige virksomheder og præcedenstransaktioner. Disse værdiansættelsesmetoder bruges i investeringsbankvirksomhed, aktieforskning, private equity, virksomhedsudvikling, fusioner og opkøb, gearede opkøb og finansiering
  • Return on Invested Capital (ROIC) ROIC ROIC står for Return on Invested Capital og er en rentabilitetsgrad, der sigter mod at måle det procentvise afkast, som et selskab tjener på investeret kapital.