Primer af olie og gas - Oversigt og værdiansættelsesmetoder

Olie- og gasindustrien, også kendt som energisektoren, vedrører processen med efterforskning, udvikling, raffinering af råolie og naturgas. Det er muligt at investere i denne industri direkte og indirekte. En investor kan vælge at købe varen ved hjælp af spot spotprisen Spotprisen er den aktuelle markedspris på et værdipapir, en valuta eller en råvare, der kan købes / sælges til øjeblikkelig afvikling. Med andre ord er det den pris, som sælgere og købere vurderer et aktiv lige nu. marked eller futures Futures og Forwards Fremtidige og terminskontrakter (mere almindeligt benævnt futures og forwards) er kontrakter, der bruges af virksomheder og investorer til at afdække risici eller spekulere. Futures og forward er eksempler på afledte aktiver, der stammer deres værdier fra underliggende aktiver. marked. Eller,investoren kan investere ved at købe aktier gennem aktiemarkedet Aktiemarked Aktiemarkedet henviser til offentlige markeder, der eksisterer for udstedelse, køb og salg af aktier, der handler på en børs eller over-the-counter. Aktier, også kendt som aktier, repræsenterer brøkandel i et selskab.

Olie- og gasraffinaderi

Resumé

  • Olie- og gasindustrien inkluderer alle de virksomheder, der er involveret i processen med at finde, bore, udvinde, raffinere og distribuere varen.
  • Branchen består af tre kategorier: opstrøms, midtstrøm og nedstrøms.
  • Værdiansættelsesmetoder inkluderer anvendelse af diskonteret pengestrøm til at finde den aktuelle nutidsværdi og branchespecifikke nøgletal såsom virksomhedsværdi pr. Flydende tønde.

Hvordan sættes olie- og gaspriserne?

Olie- og gaspriserne afhænger af udbud og efterspørgsel Udbud og efterspørgsel Loven om udbud og efterspørgsel er mikroøkonomiske begreber, der siger, at på effektive markeder er den leverede mængde af en vare og den mængde, der kræves af den vare, lig med hinanden. Prisen på det gode bestemmes også af det punkt, hvor udbud og efterspørgsel er lig med hinanden. til varen. Da efterspørgslen efter produktet falder, falder prisen også. Når priserne stiger, går der flere investeringer i boreprojekter og opfindelse af mere effektive teknikker. Så udbuddet af olie og gas er prisdrevet.

Organisationen for olieeksportlande (OPEC) kontrollerer 75% af reserverne og 43% af olieproduktionen. Derfor har de stor indflydelse på udbuddet og prisen på olie. På den anden side styrer forbrugssegmenter efterspørgslen. De vigtigste segmenter er industrielt forbrug, boligforbrug og elproduktion.

Opstrøms, Midstream og Downstream

Der er tre komponenter i olie- og gasindustrien, en for hver del af værdikæden Værdikæde En værdikæde er alle aktiviteter og processer i en virksomhed, der hjælper med at tilføre værdi til det endelige produkt. I dagens forretningslandskab, virksomheder på tværs. På grund af kompleksiteten af ​​hver komponent fokuserer de fleste virksomheder på en.

1. Opstrøms

Et andet navn for upstream-industrien er efterforskning og produktion (E&P), da industrien finder og producerer råolie og naturgas. Det består også af servicevirksomheder, der assisterer E & P-processerne, f.eks. Rigoperatører, ingeniør- og videnskabsfirmaer og producenter af udstyr.

2. Midstream

Efter at opstrømsindustrien har fundet og produceret olie og gas, gemmer og transporterer midstream-virksomhederne produkterne. Midstream-virksomheder arbejder på at forbinde de olieproducerende områder til befolkningscentre, hvor kunderne er.

Forbindelsen sker gennem rørledninger, skinner, tankskibe og lastbiler. Midstream-virksomheder har også egenskaber hos producenter i opstrøms og nedstrøms. For eksempel ejer nogle virksomheder forarbejdningsanlæg til fjernelse af svovl og naturgasvæsker.

3. Nedstrøms

Mens mellemstore virksomheder leverer produkter, foredler, markedsfører og distribuerer downstream-segmentet slutproduktet til forbrugerne. Slutprodukter inkluderer benzin, flybrændstof, fyringsolie og diesel. Slutprodukterne afhænger af raffinaderiets kompleksitet. Nogle er i stand til at producere flere typer for at være i overensstemmelse med de nuværende krav.

Reserver og ressourcer

Olie- og gasreserver og -ressourcer er mængder, der kan være kommercielt genvindelige i fremtiden. Reserver og ressourcer kategoriseres yderligere baseret på estimerede mængder, som hjælper med at bestemme potentialet i et felt.

Klassificering af olie og gasreserver

De tre kategorier af reserver er bevist, sandsynlige og mulige reserver. Hver kategori har en anden sandsynlighed for genopretning. For eksempel er inddrivelsesgraden for en bevist reserve 90%. På den anden side giver ressourcerne mindre sikkerhed i forhold til reserverne. Det er yderligere opdelt i kontingent og potentielt, med betingede ressourcer, der giver mere potentiale for genopretning.

Værdiansættelsesmetoder for olie- og gasproducenter

1. Netto aktivværdi (NAV)

Nettoaktivværdien Nettoaktivværdi Nettoaktivværdien (NAV) defineres som værdien af ​​en fonds aktiver minus værdien af ​​dens passiver. Udtrykket "nettoaktivværdi" bruges almindeligvis i relation til gensidige fonde og bruges til at bestemme værdien af ​​de besiddede aktiver. Ifølge SEC kræves det, at gensidige fonde og investeringsforeninger (UIT'er) beregner deres NAV eller diskonteret pengestrøm hjælper med at bestemme værdien af ​​olie- og gasproducenter. Mest NAV er nutidsværdien af ​​pengestrømme efter skat. For at gøre NAV-beregningen mere reflekterende over den faktiske værdi tegner den sig for dokumenterede og sandsynlige reserver.

2. Handelsmultipler

Handelsmultipler hjælper investorer med at sammenligne værdiansættelsen af ​​en virksomhed med deres jævnaldrende. Almindelige anvendte multipler er:

  • Virksomhedsværdi pr. Flydende tønde (EV / boe / d):
    • Bestemmer virksomhedens værdi pr. Tønde produktion. Hjælper investorer med at sammenligne virksomhedens pris med virksomhedens produktionsmængder
  • Feltnetback:
    • Viser margen oprettet fra en tønde olie efter fratrækning af standardomkostninger. Det indikerer aktivets rentabilitet uden hensyntagen til skatter og renter.
  • Virksomhedsværdi til reserver (EV / boe):
    • Svarende til EV pr. Flydende tønde, men sammenligner en virksomheds pris med tønder, der stadig er i jorden. Det hjælper med at bestemme fremtidens potentiale for en virksomheds aktiver.
  • Find, udvikling og erhvervelse (FD&A) omkostninger:
    • Viser omkostningerne ved at finde en tøndereserve og producere den.
  • Genbrugsforhold:
    • Angiver niveauet for et olie- eller gasaktives rentabilitet.
  • Pris / NAV (P / NAV):
    • Beregner, hvor meget en investor betaler for den underliggende nuværende nutidsværdi af virksomheden.

Værdiansættelsesmetode for oliefelttjenester

Diskonteret pengestrøm er ikke den typiske evalueringsmetode for servicevirksomheder. I stedet er almindelige metoder EV / EBITDA EV / EBITDA EV / EBITDA bruges i værdiansættelsen til at sammenligne værdien af ​​lignende virksomheder ved at evaluere deres Enterprise Value (EV) til EBITDA-multipel i forhold til et gennemsnit. I denne vejledning opdeler vi EV / EBTIDA-multiple i dets forskellige komponenter og leder dig gennem, hvordan du beregner det trin for trin, P / E Forward P / E Ratio Forward P / E-forholdet deler den aktuelle aktiekurs med den estimerede fremtidige indtjening pr. aktie. Eksempel på P / E-forhold, formel og Excel-skabelon. , og summen af ​​delsummen SOTP-værdiansættelsen SOTP-værdiansættelsen er en tilgang til værdiansættelse af et firma ved separat at vurdere værdien af ​​hvert forretningssegment eller datterselskab og tilføje dem.De faktorer, der påvirker EV / EBITDA og P / E, inkluderer vækstudsigter, risikoprofil og styrke i lederteamet. Summen af ​​dele er velegnet til en virksomhed, der er involveret i mere end et segment af oliefeltservicebranchen.

Yderligere ressourcer

Tak fordi du læste Finance's Oil & Gas Primer. Finance tilbyder Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, pengestrømsanalyse, covenantmodellering, lån tilbagebetalinger og mere. certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil følgende ressourcer være nyttige:

  • S & P-sektorerne S & P-sektorerne S & P-sektorerne udgør en metode til at sortere børsnoterede virksomheder i 11 sektorer og 24 branchegrupper. Oprettet af Standard & Poor's (S&P) og Morgan Stanely Capital International (MSCI), er de også kendt som Global Industry Classification Standard (GICS).
  • Mining Industry Primer Mining Industry Primer Minedrift er involveret i udvinding af dyrebare mineraler og andre geologiske materialer. De ekstraherede materialer omdannes til en mineraliseret form, der tjener en økonomisk fordel for prospektoren eller minearbejderen. Typiske aktiviteter i minesektoren inkluderer produktion af metaller
  • Råolie Oversigt Råolie Oversigt Råolie er en naturligt forekommende blanding af kulbrinter, der findes under jorden. Det kan forekomme i området af en meget tyktflydende væske til et tykt tjærelignende stof. Dette stof er en af ​​de mest anvendte brændstofkilder rundt om i verden
  • Olie- og gasbalance Olie- og gasvirksomhedens balance Unikke poster på olie- og gasvirksomhedens balance inkluderer påviste reserver, ubeviser reserver, forpligtelse til aktivpensionering og afledt dagsværdi.