Supply Chain - Oversigt, vigtighed og eksempler

En forsyningskæde er et helt system til produktion og levering af et produkt eller en tjeneste, lige fra begyndelsen af ​​indkøb af råmaterialer til den endelige levering af produktet eller tjenesten til slutbrugere. Forsyningskæden indeholder alle aspekter af produktionsprocessen, herunder de involverede aktiviteter på hvert trin, information, der kommunikeres, naturressourcer, der omdannes til nyttige materialer, menneskelige ressourcer og andre komponenter, der går ind i det færdige produkt eller den færdige service.

Forsyningskæde

Hvorfor skal et firma forstå sin forsyningskæde?

Kortlægning af en forsyningskæde er et af de kritiske trin i udførelsen af ​​en ekstern analyse Ekstern analyse Ekstern analyse betyder at undersøge virksomhedens industrielle miljø, herunder faktorer som konkurrencestruktur, konkurrenceposition, dynamik i en strategisk planlægningsproces Strategisk analyse Strategisk analyse refererer til processen med forskning i en virksomhed og dens driftsmiljø for at formulere en strategi. Definitionen. Vigtigheden af ​​en klar udformning af forsyningskæden er, at det hjælper en virksomhed med at definere sit eget marked og beslutte, hvor det vil være i fremtiden. Ved udvikling af strategier på virksomhedsniveau Corporate Strategy Corporate Strategy fokuserer på, hvordan man styrer ressourcer, risiko og afkast på tværs af et firma i modsætning til at se på konkurrencemæssige fordele i forretningsstrategi,en virksomhed har ofte brug for at træffe beslutninger om, hvorvidt den skal drive en enkelt branche eller indgå i andre beslægtede eller ikke-relaterede brancher.

Hvert trin i en forsyningskæde er i det væsentlige en anden industri, for eksempel råstofudvinding og fremstilling. Forsyningskæden gør det muligt for en virksomhed at forstå andre, der er involveret i hver af faserne, og giver derved en vis indsigt i tiltrækningskraft eller konkurrenceevne i brancher, som virksomheden muligvis vil komme ind i fremtiden.

Eksempler på forsyningskæden

Lad os se på to forskellige eksempler på en forsyningskæde.

Generisk forsyningskæde

Den generiske forsyningskæde begynder med indkøb og udvinding af råmaterialer. Råvarerne føres derefter af en logistikudbyder til en leverandør, der fungerer som grossist. Materialerne føres til en producent eller sandsynligvis til forskellige producenter, der forfiner og behandler dem til et færdigt produkt.

Derefter går det til en distributør, der engros det færdige produkt, som derefter leveres til en forhandler. Forhandleren sælger produktet i en butik til forbrugerne. Når forbrugeren først har købt det, afslutter dette cyklussen, men det er efterspørgslen, der derefter går tilbage og driver produktionen af ​​flere råvarer, og cyklussen fortsætter.

Generisk eksempel på forsyningskæde

Forsyningskæde til et e-handelsfirma

I dette eksempel driver e-handelsselskabet et websted, og det websted sælger forskellige produkter. Når en kunde afgiver en ordre for et produkt, behandles produktordren af ​​teknologi såsom en kassevogn, et ordresystem eller et tredjepartsprodukt såsom Shopify. Betalingsbehandlerne kommer derefter ind og håndterer betalingstransaktioner for ordren, som faktisk åbner en ny forsyningskæde.

Betalingsprocessorerne bruger deres egne systemer, men i de fleste tilfælde er tredjeparter såsom PayPal PayPal Holdings PayPal Holdings, Inc. et af de største online betalingsselskaber, der giver parter mulighed for at foretage betalinger via online pengeoverførsler. Online betalingssystemet tilbyder elektroniske alternativer til traditionelle betalingsmetoder såsom postanvisning og checks. PayPal giver en platform til online-leverandører, auktionssider og Stripe er ansat, og de involverer banker og andre udbydere. Når en produktordre afgives, modtager lageret ordren og sikrer, at produktet er klar til levering. Lagerfirmaet kan enten være internt eller en tredjeparts logistikudbyder.

Ordren går derefter fra lageret til rederiet. Igen kan forsendelsen være internt eller et tredjepartsrederi. Efter forsendelse ankommer pakken til kundens dør, og kunden modtager den.

E-handel Supply Chain Eksempel

Flere relaterede ressourcer

Tak fordi du besøgte vores ressource inden for forsyningskæder. For at lære mere om ekstern analyse og hvordan man udfører strategisk analyse, tilmeld dig vores Corporate & Business Strategy-kursus i dag!

Yderligere relevante finansressourcer inkluderer:

  • Forhandlingsstyrke hos købere Forhandlingsstyrke hos købere Forhandlingsstyrken hos købere, en af ​​styrkerne i Porter's Five Force Industry Analyseramme, henviser til det pres, som kunder / forbrugere
  • Forhandlingsstyrke fra leverandører Forhandlingsstyrke hos leverandører Leveringsforhandlingsstyrken, en af ​​kræfterne i Porter's Five Forces Industry Analysis Framework, er spejlbilledet af forhandlingsstyrken
  • Ekstern analyse Ekstern analyse Ekstern analyse betyder at undersøge virksomhedens industrielle miljø, herunder faktorer som konkurrencestruktur, konkurrencestilling, dynamik
  • Alle strategiressourcer Strategi Guider for virksomheder og forretningsstrategier. Læs alle finansartikler og ressourcer om forretnings- og virksomhedsstrategi, vigtige begreber, som finansielle analytikere kan indarbejde i deres økonomiske modellering og analyse. First mover-fordel, Porter's 5 Forces, SWOT, konkurrencemæssig fordel, leverandørers forhandlingsstyrke