Datterselskab - Hvad er et datterselskab, og hvordan fungerer det?

Et datterselskab (under) er en forretningsenhed eller et selskab Andre artikler, der dækker andre finansieringsemner lige fra Warren Buffett til hedgefondstrategier. Disse andre finansieringsemner er en interessant læsning, der er fuldt ejet eller delvist kontrolleret af et andet selskab, betegnet som moderselskabet eller holdingselskabet. Ejerskab bestemmes af procentdelen af ​​aktierne i moderselskabet, og at ejerandelen skal være mindst 51%.

datterselskabsorg-diagram

Hvad er egenskaberne ved et datterselskab?

Et datterselskab fungerer som et særskilt og særskilt selskab. Et selskab er en juridisk enhed oprettet af enkeltpersoner, aktionærer eller aktionærer med det formål at fungere med overskud. Virksomheder har lov til at indgå kontrakter, sagsøge og sagsøges, egne aktiver, eftergive føderale og statslige skatter og låne penge fra finansielle institutioner. fra moderselskabet. Dette gavner virksomheden med henblik på beskatning, regulering og ansvar. Underdelen kan sagsøges og sagsøges separat fra sin forælder. Dets forpligtelser er typisk også dens egne og er normalt ikke moderselskabets ansvar.

Minimumsniveauet på 51% garanterer moderselskabet de nødvendige stemmer for at konfigurere datterselskabets bestyrelse. Dette giver forældrene mulighed for at udøve kontrol i virksomhedens beslutningstagning.

Forældre og undervirksomheder behøver ikke at operere samme sted eller være i samme branche. Datterselskaber kan også have deres egne undervirksomheder; linjen af ​​arv danner en koncern med forskellige grader af ejerskab.

Fordele

# 1 Skattefordele

Et moderselskab kan reducere skattepligt væsentligt gennem fradrag, der er tilladt af staten. For moderselskaber med flere datterselskaber kan indtægtsforpligtelsen fra gevinster fra en sub ofte udlignes af tab i en anden.

# 2 Risikoreduktion

Moderselskabsrammen mindsker risikoen, fordi den skaber en adskillelse af juridiske enheder. Tab af et datterselskab overføres ikke let til moderselskabet. I tilfælde af konkurs kan datterselskabets forpligtelser dog tildeles moderen, hvis det kan bevises, at moderselskabet og datterselskabet er juridisk eller effektivt det samme.

# 3 Øget effektivitet og diversificering

I nogle tilfælde giver oprettelse af datterselskaber siloer moderselskabet mulighed for at opnå større operationel effektivitet ved at opdele et stort selskab i mindre og lettere håndterbare virksomheder.

Ulemper

# 1 Begrænset kontrol

En moderselskab kan have ledelseskontrolproblemer med datterselskabet, hvis underdelen delvist ejes af andre enheder. Beslutningstagning kan også blive lidt kedelig, da spørgsmål skal afgøres gennem kommandokæden inden for forældrebureaukratiet, før der kan træffes handling.

# 2 Juridiske omkostninger

Langvarige og dyre juridiske papirer byrder, både fra dannelsen af ​​et datterselskab og ved indgivelse af skat.

Eksempel på en datterselskabsstruktur

Et populært moderselskab i den digitale industri er Facebook. Bortset fra at være børsnoteret på det åbne marked, har det også flere investeringsporteføljer i andre virksomheder inden for den sociale medieindustri og er moderselskab for adskillige undervirksomheder inden for software-teknologi.

Eksempler på Facebook-undervirksomheder er:

  • Instagram, LLC - et fotodelingswebsted, der blev erhvervet af Facebook i april 2012 for cirka 1 $ USD i kontanter og aktier. Instagram forbliver adskilt i sin operationelle ledelse, ledet af Kevin Systrom som administrerende direktør.
  • WhatsApp Inc. - Facebook købte denne populære messaging-applikation til omkring US $ 19.3B i 2014.
  • Oculus VR, LLC - I marts 2014 indvilligede Facebook i at købe aktier til en værdi af $ 2 milliarder i virtual reality-selskabet Oculus.

Lær mere om Facebooks virksomhedsstruktur -> //investor.fb.com/

Yderligere ressourcer

Tak fordi du læste denne vejledning til undervirksomheder og de forskellige fordele og ulemper ved denne type virksomhedshierarki. Finance mission er at hjælpe dig med at blive den bedst mulige finansielle analytiker. Med dette mål i tankerne kan disse yderligere finansressourcer hjælpe dig på din vej:

  • Konkurs Konkurs Konkurs er den juridiske status for en menneskelig eller ikke-menneskelig enhed (et firma eller et regeringsorgan), der ikke er i stand til at tilbagebetale sin udestående gæld til kreditorer.
  • Offentlige virksomhedsarkiv Offentlige arkiver Find offentlige arkiver. Finans har organiseret alle de vigtigste kilder til arkivering af offentlige virksomheder, såsom 10-K, 10-Q, S-1,13D, EDGAR, SEDAR og andre databaser. Disse kilder er vigtige for finansielle analytikere, der udfører finansiel modellering og værdiansættelse.
  • Skatteparadis Skatteparadis Et skatteparadis eller offshore finanscenter er ethvert land eller jurisdiktion, der tilbyder minimalt skattepligt over for udenlandske enkeltpersoner og virksomheder.
  • Hvad er økonomisk modellering? Hvad er finansiel modellering Finansiel modellering udføres i Excel for at forudsige en virksomheds økonomiske præstationer. Oversigt over, hvad der er økonomisk modellering, hvordan og hvorfor opbygge en model.