Simpel rente vs sammensat interesse - Lær om interessetyper

I denne artikel vil vi diskutere simpel rente versus sammensat rente og illustrere de store forskelle, der kan opstå mellem dem. Rentebetalinger kan betragtes som prisen på lånoptagelse på markedet. De betaler låntageren til långiveren med den betaling, der foretages ved udløbet af låneperioden. Rentebetalinger beregnes normalt som en andel af hovedstolen, som låntager lånte fra långiveren.

Simpel rente vs sammensat rente

Resumé:

  • Rentebetalinger kan betragtes som prisen på lånoptagelse på markedet. Renter betales af låntager til långiveren.
  • Enkel rente beregner den samlede rentebetaling ved hjælp af et fast hovedstolbeløb. De renter, der er påløbet over tid, føjes ikke til hovedbeløbet.
  • Sammensat rente beregner den samlede rentebetaling ved hjælp af et variabelt hovedstolbeløb. De renter, der er påløbet over tid, føjes til hovedbeløbet.

Hvad er simpel interesse?

Simpel rente beregner den samlede rentebetaling ved hjælp af et fast hovedbeløb Hovedstol Betaling En hovedbetaling er en betaling mod det oprindelige beløb på et skyldt lån. Med andre ord er en hovedbetaling en betaling foretaget på et lån, der reducerer det resterende skyldige lånebeløb snarere end at gælde for betaling af renter, der opkræves på lånet. . De renter, der er påløbet over tid, føjes ikke til hovedstolen. Overvej følgende eksempel:

En investor investerer $ 2.000 i et 4-årigt depositum med en simpel rente på 12%.

Samlet optjent rente = Hovedstol * Rente * Tid

= $ 2.000 * 12% * 4 = $ 960

Gennemsnitlig årlig optjent interesse = Samlet optjent interesse / tid

= $ 960/4 = $ 240

Samlet tilbagebetalt beløb = hovedstol + samlet rente

= $ 2.000 + $ 960 = $ 2.960

Hvad er sammensat rente?

Sammensat rente beregner den samlede rentebetaling ved hjælp af et variabelt hovedstolbeløb. De renter, der er påløbet over tid, føjes til hovedbeløbet. F.eks. Beregnes renterne for det første år som en andel af den oprindelige hovedstol. Rentebeløbet føjes derefter til den oprindelige hovedstol, og renterne for det andet år beregnes som en andel af den reviderede hovedstol. Overvej følgende eksempel:

En investor investerer $ 2.000 i et 4-årigt depositum med en årlig rente på 12% med renter sammensat årligt.

Sammensat interesse - Formel

Hvor:

  • N er antallet af gange om året, hvor interessen forøges eller føjes til den oprindelige hovedstol.

Samlet optjent rente = $ 2.000 * [(1 + 12%) 4 - 1] = $ 1.147,04

Gennemsnitlig årlig optjent interesse = Samlet optjent interesse / tid

= $ 1.147,04 / 4 = $ 286,76

Simpel rente versus sammensat rente

Følgende Excel-regneark Excel til begyndere Denne Excel til begyndere-guide lærer dig alt hvad du behøver at vide om Excel-regneark og formler til at udføre økonomisk analyse. Se videoen og lær alt, hvad en nybegynder har brug for at vide fra hvad der er Excel, til hvorfor bruger vi, og hvad er de vigtigste tastaturgenveje, funktioner og formler, der kan bruges til at illustrere de store forskelle mellem simple renter og sammensatte rentebetalinger :

Kontinuerlig sammensætning

I eksemplet ovenfor blev renten sammensat på årsbasis. Vi kunne dog lige så let have sammensat halvårs- eller kvartårsbasis. Faktisk kunne vi også have forværret interessen hver dag.

Kontinuerlig sammensætning genberegner hovedstolen løbende. Løbende sammensat rente Løbende sammensat rente Løbende sammensat rente er renter, der beregnes på den oprindelige hovedstol samt alle andre renter, der optjenes. Tanken er, at hovedmanden får interesse på alle tidspunkter snarere end på en diskret måde på bestemte tidspunkter. kan findes ved hjælp af følgende formel:

Kontinuerligt sammensat interesse - formel

Hvor:

  • e er Eulers nummer ≈ 2.7183

Fortsat med eksemplet ovenfor, hvis $ 2.000 udlånes i 4 år med en årlig rente på 12%, og renterne sammensættes kontinuerligt, er den samlede optjente rente $ 1.232,15. Resultatet kan verificeres ved at indstille antallet af sammensætningsperioder i Excel-regnearket til et meget stort antal (f.eks. 100.000).

Flere ressourcer

Finance er den officielle udbyder af den globale Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, designet til at hjælpe alle med at blive en verdensklasse finansanalytiker . For at fortsætte din karriere vil de yderligere finansressourcer nedenfor være nyttige:

  • Årlig procentsats (APR) Årlig procentsats (APR) Den årlige procentsats (APR) er den årlige rente, som en person skal betale på et lån, eller som de modtager på en indskudskonto. I sidste ende er april en simpel procentdel, der bruges til at udtrykke det numeriske beløb, som en person eller enhed betaler årligt for privilegiet at låne penge.
  • Løbende sammensat rente Løbende sammensat rente Løbende sammensat rente er renter, der beregnes på den oprindelige hovedstol samt al anden optjent rente. Tanken er, at hovedmanden får interesse på alle tidspunkter snarere end på en diskret måde på bestemte tidspunkter.
  • Effektiv årlig rente Effektiv årlig rente Den effektive årlige rente (EAR) er den rentesats, der justeres for sammensætning over en given periode. Kort sagt, det effektive
  • Rente, der skal betales Rente, der skal betales, er en forpligtelseskonto, der vises på en virksomheds balance, der repræsenterer det beløb til renteudgifter, der er påløbet til dato, men som ikke er betalt pr. Balancedagen. Det repræsenterer det beløb, der i øjeblikket skyldes renter til långivere og er typisk en løbende forpligtelse