Option Græker - Lær hvordan man beregner nøglegræske målinger

Option græker er finansielle mål for følsomheden af ​​en options pris over for dens underliggende bestemmende parametre, såsom volatilitet eller prisen på det underliggende aktiv. Grækerne bruges i analysen af ​​en optionsportefølje og i følsomhedsanalyse Hvad er følsomhedsanalyse? Følsomhedsanalyse er et værktøj, der anvendes i økonomisk modellering til at analysere, hvordan de forskellige værdier for et sæt uafhængige variabler påvirker en afhængig variabel i en option eller portefølje af optioner Valgmuligheder: Opkald og sætter En option er en form for derivatkontrakt, der giver indehaveren ret, men ikke forpligtelsen, til at købe eller sælge et aktiv inden for en bestemt dato (udløbsdato) til en bestemt pris (udløbskurs). Der er to typer muligheder: opkald og sætter. Amerikanske optioner kan udnyttes når som helst.Foranstaltningerne betragtes som væsentlige af mange investorer for at træffe informerede beslutninger inden for optionshandel.

Delta, Gamma, Vega, Theta og Rho er nøgleindstillingen grækerne. Der er dog mange andre mulige grækere, der kan stamme fra de ovennævnte.

NavnAfhængig variabelUafhængige variabel
DeltaOption prisVærdien af ​​det underliggende aktiv
GammaDeltaVærdien af ​​det underliggende aktiv
VegaOption prisVolatilitet
ThetaOption prisTid til modenhed
RhoOption prisRente

Option græsk delta

Delta (Δ) er et mål for følsomheden af ​​en options prisændringer i forhold til ændringerne i det underliggende aktivs pris. Med andre ord, hvis prisen på det underliggende aktiv Typer af aktiver Almindelige typer aktiver inkluderer løbende, langfristede, fysiske, immaterielle, operationelle og ikke-operationelle. Korrekt identifikation og stigning med $ 1 ændres prisen på optionen med Δ-beløbet. Matematisk findes deltaet af:

Option Greeks - Formel for Delta

Hvor:

  • ∂ - det første afledte
  • V - optionens pris (teoretisk værdi)
  • S - prisen på det underliggende aktiv

Husk, at vi tager de første afledte futures og fremadretter Fremtidige og terminkontrakter (mere almindeligt omtalt som futures og forwards) er kontrakter, der bruges af virksomheder og investorer til at afdække risici eller spekulere. Futures og forward er eksempler på afledte aktiver, der stammer deres værdier fra underliggende aktiver. af optionen og de underliggende aktivpriser, fordi derivatet er et mål for variabelens renteændring i en given periode.

Deltaet beregnes normalt som et decimaltal fra -1 til 1. Opkaldsoptioner Opkaldsoption En opkaldsoption, der almindeligvis kaldes et "opkald", er en form for en derivatkontrakt, der giver købsoptionskøberen ret, men ikke forpligtelsen til at købe et aktie eller andet finansielt instrument til en bestemt pris - optionens udløbskurs - inden for en bestemt tidsramme. kan have et delta fra 0 til 1, mens putter har et delta fra -1 til 0. Jo tættere optionens delta er på 1 eller -1, jo dybere er der i pengene.

Deltaet i en options portefølje er det vægtede gennemsnit af deltaerne i alle optioner i porteføljen.

Delta er også kendt som et hedge ratio. Hvis en erhvervsdrivende kender optionens delta, kan han afdække sin position ved at købe eller kortslutte antallet af underliggende aktiver ganget med delta.

Lær mere med Corporate Finance Institute kurser

Gamma

Gamma (Γ) er et mål for deltaets ændring i forhold til prisændringerne på det underliggende aktiv. Hvis prisen på det underliggende aktiv stiger med $ 1, ændres optionens delta med gammabeløbet. Hovedanvendelsen af ​​gamma er vurderingen af ​​optionens delta.

Formel til gamma

Lange muligheder har en positiv gamma. En option har maksimal gamma, når den er ved pengene (optionens udløsningspris er lig med prisen på det underliggende aktiv). Gamma falder dog, når en mulighed er dybt inde i pengene eller uden for pengene.

Mulighed Græsk Vega

Vega (ν) er en option græsk, der måler følsomheden af ​​en optionskurs i forhold til det underliggende aktivs volatilitet. Hvis volatiliteten i de underliggende æsler øges med 1%, ændres optionskursen med vega-beløbet.

Formel til Vega

Hvor:

  • ∂ - det første afledte
  • V - optionens pris (teoretisk værdi)
  • σ - det underliggende aktivs volatilitet

Vega udtrykkes som et pengebeløb snarere end som et decimaltal. En stigning i vega svarer generelt til en stigning i optionens værdi (både opkald og sæt).

Theta

Theta (θ) er et mål for følsomheden af ​​optionskursen i forhold til optionens løbetid. Hvis optionens tid til løbetid falder med en dag, ændres optionens pris med theta-beløbet. Theta-muligheden græsk kaldes også tidsforfald.

Formel til Theta

Hvor:

  • ∂ - det første afledte
  • V - optionens pris (teoretisk værdi)
  • τ - optionens tid til modenhed

I de fleste tilfælde er theta negativt for optioner. Det kan dog være positivt for nogle europæiske muligheder. Theta viser det mest negative beløb, når optionen er at-the-money.

Lær mere med Corporate Finance Institute kurser

Rho

Rho (ρ) måler følsomheden af ​​optionskursen i forhold til renterne. Hvis en benchmarkrente stiger med 1%, ændres optionskursen med rho-beløbet. Rho betragtes som det mindst betydningsfulde blandt andre optioner, fordi optionskurser generelt er mindre følsomme over for renteændringer end for ændringer i andre parametre.

Formel til Rho

Hvor:

  • ∂ - det første afledte
  • V - optionens pris (teoretisk værdi)
  • r - rentesats

Generelt har call-optioner en positiv rho, mens rho for put-optioner er negativ.

Relaterede målinger

Tak, fordi du læste Finance's forklaring af Option Greeks. Finance tilbyder Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at lære mere om relaterede emner, tjek følgende ressourcer:

  • Vejledning til Beta Beta Beta (β) for en investeringssikkerhed (dvs. en aktie) er et mål for dens volatilitet i afkast i forhold til hele markedet. Det bruges som et mål for risiko og er en integreret del af CAPM (Capital Asset Pricing Model). En virksomhed med en højere beta har større risiko og også større forventede afkast.
  • Leverage Ratios Leverage Ratios En gearingsgrad angiver niveauet for gæld, som en forretningsenhed pådrager sig mod flere andre konti i dens balance, resultatopgørelse eller pengestrømsopgørelse. Excel-skabelon
  • Handelsmekanismer Handelsmekanismer Handelsmekanismer henviser til de forskellige metoder, hvormed aktiver handles. De to hovedtyper af handelsmekanismer er prisdrevne og ordredrevne handelsmekanismer
  • Variansanalyse Variansanalyse Variansanalyse kan sammenfattes som en analyse af forskellen mellem planlagte og faktiske tal. Summen af ​​alle afvigelser giver et billede af den samlede over- eller underpræstation for en bestemt rapporteringsperiode. For hver enkelt vare vurderer virksomhederne dens gunst ved at sammenligne de faktiske omkostninger