Specielt udbytte - Definition, årsager til betaling, journalindgange

Et særligt udbytte, også omtalt som et ekstra udbytte, er et engangs "engangs" udbytte, der uddeles af et selskab til dets aktionærer. Det er adskilt fra den almindelige cyklus af udbytte og er normalt unormalt større end et selskabs typiske udbyttebetaling.

Specielt udbytte

Særligt udbytte erklæres typisk efter usædvanligt stærk virksomhedsindtjening, salg af et datterselskab eller en forretningsenhed, en forretningsspin-off Spin-Off En virksomheds-spin-off er en operationel strategi, der anvendes af et selskab til at oprette et nyt forretningsdatterselskab fra dets moderselskab Selskab. En spin-off opstår, når et moderselskab adskiller en del af sin virksomhed i en anden børsnoteret enhed og distribuerer aktier i den nye enhed til sine nuværende aktionærer. eller efter at have opnået en virksomheds milepæl.

Årsager til at betale et særligt udbytte

Et selskab udbetaler et særligt udbytte af følgende grunde:

1. Fordeling af ekstra kontanter til rådighed på balancen

Når der er en masse kontanter til rådighed på en virksomheds balance Balance Balancen er et af de tre grundlæggende regnskaber. Disse udsagn er nøglen til både økonomisk modellering og regnskab. Balancen viser virksomhedens samlede aktiver, og hvordan disse aktiver finansieres gennem enten gæld eller egenkapital. Aktiver = Forpligtelser + Kapital og det beslutter ikke at geninvestere kontanterne tilbage i virksomheden, virksomheden kan vælge at uddele kontanterne i form af et særligt udbytte.

Et fremtrædende eksempel er Microsofts specielle engangsudbytte på $ 3 pr. Aktie i juli 2004, der vurderes til en samlet udbetaling på 32 mia. $.

2. Ændring af en virksomheds økonomiske struktur

Husk den regnskabsmæssige ligning, Aktiver = Forpligtelser + Aktionærers egenkapital. Et særligt udbytte kan bruges til at ændre en virksomheds kapitalstruktur Kapitalstruktur Kapitalstruktur refererer til det beløb på gæld og / eller egenkapital, som et firma anvender til at finansiere sine aktiviteter og finansiere dets aktiver. Virksomhedens kapitalstruktur ved at reducere egenkapitalen og aktiverne. Ved at betale et særligt udbytte ændrer virksomheden den procentdel af gælden i forhold til den procentdel af egenkapitalen, der bruges til at finansiere virksomheden.

3. At skabe tillid til langsigtet værdiproduktion

Særligt udbytte kan bruges af et selskab til at vise tillid til dets langsigtede værdiproduktion og forbedre aktionærernes tillid. Når aktionærerne modtager ekstra kontanter i form af et særligt udbytte, er de mere tilbøjelige til at holde fast i virksomheden på lang sigt.

4. En hybrid udbyttepolitik - Cykliske virksomheder

Virksomheder kan bruge et særligt udbytte i forbindelse med deres regelmæssige udbyttepolitik til at danne en hybrid udbyttepolitik. Dette kan ses med cykliske virksomheder, hvor de i høj grad er påvirket af de økonomiske udsigter.

Cykliske virksomheder kan følge en normal udbyttecyklus og også erklære et særligt udbytte, når virksomheden klarer sig bedre end normalt. Dette betragtes som en bedre praksis end at øge udbyttesatsen under økonomiske opsving og sænke satsen under økonomiske recessioner, hvilket kan sende blandede signaler til investorer.

Potentielle ulemper

Der er mulige ulemper, der skal overvejes, når man erklærer et særligt udbytte:

1. Opfattet mangel på investeringsmuligheder

Et særligt udbytte kan ses af investorer, da selskabet ikke finder bedre brug af sine likviditetsreserver. Med andre ord kan investorer muligvis se, at virksomheden står over for en mangel på reinvesteringsmuligheder. Dette kan have en negativ indvirkning på selskabets aktiekurs, da investorer kan tro, at dets vækstpotentiale er faldende.

2. Mulighedsomkostninger

Virksomheder kan kun erklære et særligt udbytte for at indse, at de ikke har nok kontanter til at finansiere fremtidige projekter. Mulighedsomkostningerne Mulighedsomkostninger Mulighedsomkostningerne er derfor et af nøglebegreberne i studiet af økonomi og er udbredt i forskellige beslutningsprocesser. Mulighedsomkostningerne er værdien af ​​det næstbedste alternativ. at erklære et særligt udbytte er højt.

Overvej f.eks. Et selskab, der uddeler sine kontanter som et særligt udbytte til investorer. Hvis der derefter skulle opstå en attraktiv investeringsmulighed, har virksomheden muligvis ikke nok kontanter på sin balance til at finansiere projektet.

Virkningen af ​​et særligt udbytte på aktiekursen

Særlige udbytter har samme effekt som et kontant udbytte på aktiekurser. Overvej f.eks. En aktie, der aktuelt handles til $ 100 en dag før datoen for udbytte Ex-udbytte Datoen ex-udbyttet er en investeringsperiode, der bestemmer, hvilke aktionærer der er berettigede til at modtage deklareret udbytte. Når et selskab annoncerer et udbytte, fastsætter bestyrelsen en rekorddato, når kun aktionærer, der er optaget på selskabets bøger fra den dato, har ret til at modtage udbyttet. . Det deklarerede specielle udbytte er $ 20 pr. Aktie.

Teoretisk set bør aktien på ex-udbyttedagen falde med $ 20 og handle på $ 80. Når det er sagt, kan aktien faktisk være højere eller lavere end $ 80 på ex-udbyttedagen, afhængigt af investorstemning med hensyn til det særlige udbytte.

Journalposteringer til et særligt udbytte

Journalposterne for et særligt udbytte er de samme som for et almindeligt kontant udbytte.

Overvej et selskab, der den 1. januar erklærer et særligt udbytte på $ 1 pr. Aktie på de 5.000 aktier, der i øjeblikket er udestående. Udbyttet udbetales den 1. februar til aktionærer, der er registreret pr. 15. januar.

Særligt udbytte, der skal betales, er $ 5.000 (5.000 x $ 1), og journalposterne er som følger:

Journalindlæg 1

Journalindlæg 2

Relaterede målinger

Finance er den officielle udbyder af den globale Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, designet til at hjælpe alle med at blive en verdensklasse finansanalytiker . For at fortsætte din karriere vil de yderligere finansressourcer nedenfor være nyttige:

  • Accelereret udbytte Accelereret udbytte Et accelereret udbytte er et udbytte, der udbetales forud for en ændring i den måde, udbyttet behandles på, såsom en ændring i skattesatsen for udbytte. Udbyttebetalingerne foretages tidligt for at beskytte aktionærerne og afbøde den negative indvirkning, som en ændring i udbyttepolitikken medfører.
  • Omkostninger ved egenkapital Omkostninger ved egenkapital Omkostninger ved egenkapital er det afkast, en aktionær har brug for for at investere i en virksomhed. Det krævede afkast er baseret på risikoniveauet forbundet med investeringen
  • Udbytteforhold Udbytteforhold Udbytteforhold er størrelsen af ​​det udbytte, der udbetales til aktionærerne i forhold til den samlede nettoindkomst genereret af et selskab. Formel, eksempel
  • Dividend reinvesteringsplan (DRIP) Dividend reinvesteringsplan (DRIP) En udbytte reinvesteringsplan (DRIP eller DRP) er en plan, der tilbydes af et selskab til aktionærerne, som giver dem mulighed for automatisk at geninvestere deres kontante udbytte i yderligere aktier i selskabet på udbyttet dato. Udbyttegeninvesteringsplaner er typisk kommissionsfri og giver en rabat på den aktuelle aktiekurs.